BTK bloggen

Hej allesammen,

For ti år siden tog jeg et år på udveksling på en high school i USA. Det var mellem 2.g og 3.g, hvilket var et godt tidspunkt for mig, da tingene ikke kørte helt som de skulle. Jeg var ikke motiveret til at arbejde i skolen og jeg var ikke motiveret på tennisbanen eller omkring musik, eller i det hele taget noget som helst. Jeg anede ikke hvad jeg lavede eller hvem jeg var og hvad jeg stod for. Jeg ville helst lave ingenting, hvis det var muligt, men jeg kunne samtidigt få dårlig samvittighed over at lave ingenting. Nå, det er ikke vigtigt. Det vigtige var, at da jeg var i USA – da jeg gik på high school og boede hos en værtsfamilie i en forstad til Cleveland, Ohio – så skrev jeg nogle emails hjem en gang i mellem. Jeg fortalte hvad jeg oplevede og hvordan jeg havde det osv. Jeg begyndte at skrive flere og flere af dem, og det blev næsten terapeutisk for mig at skrive. Jeg fik tømt hjernen hver gang, og det var rart at kunne få sat ord på mine frustrationer og glæder under opholdet og generelt.

Disse emails fik min træner i Helsingør Tennis Klub nys om og da jeg kom på college halvandet år efter, spurgte han om jeg ikke kunne skrive emails til tennisklubben. Så var bloggen startet. Derfra skrev jeg enormt mange blogs og fortalte om mit ophold på college, om min tennis, om min musik, om at skrive, om at være sammen med andre mennesker, sjove historier, triste historier, om min træner, om kærlighed. Jeg skrev om det hele og jeg var ærlig. Jeg skrev nemlig ikke kun blogs for min tennisklub eller families skyld, men mest for min egen skyld.

Her i Birkerød Tennisklub har vi enormt mange interessante tennisspillere, men vi har også mange interessante mennesker. Jeg synes tennis er en uddannelse eller en dannelsesrejse, hvis man bruger nok tid på det, og derfor kunne det være interessant at få inputs fra andre på deres rejse, så vi får et indblik i hinanden. Hvordan er det mon f.eks. at være Karen Barbat under en turnering? Hvad laver hun, når hun ikke er på banen, hvordan forbereder hun sig til kamp, hvad tænker hun før, under og efter en kamp? Hvordan er det at være på vej på college, som Hans Stentoft, Malene Stripp, og måske Anna Signe Rasmussen skal? Hvordan er det at være junior tennisspiller og hvad betyder tennis for en teenager? Hvad betyder det for en motionist eller en veteran? Hvorfor spiller vi?

Jeg synes disse spørgsmål er spændende. Hvis du også synes det, kan du følge med i blogs her på siden, hvor der vil være indlæg fra alle slags spillere i klubben, der har lyst til at skrive. Det behøver ikke at være terapeutisk eller hudløst ærligt. Det er blot min måde at spille tennis på.

Send en email til philorno@gmail.com, hvis du har lyst til at skrive en blog.

– Philip Ørnø