Anlægget

Anlæg

Klubben råder over et samlet indendørs og udendørs anlæg på Topstykket 28  3460 Birkerød

Anlægget er placeret ved den naturrige Stavnsholtkile i den sydvestlige del af Birkerød med tilkørsel fra Duemosevej (vejforbindelse mellem Farum og Birkerød vest) samt tæt på Hillerødmotorvejens til/frakørsler i Farum.

I området forefindes desuden Badmintonhal, Squashhal samt en 21 hullers golfbane.

Sæsoner

Udendørssæsonen går som udgangspunkt fra den 1. maj til den 30. september.

Indendørssæsonen går fra midt september til den 30. april efterfølgende år.

Udendørs

Klubben råder over i alt 14 grusbaner, placeret i en smuk park med vandløb og søer og et rigt fugle og dyreliv.

Grusbanerne er placeret i klynger på 3-4 baner.

2 centercourtbaner er placeret i tilknytning til terrasse med adgang til klubbens cafe, legeplads, petanquebane.

På området forefindes endvidere græsboldbaner med mål, sandbane til beach tennis/volley,

3 mini tennisbaner med hardcourt underlag samt slåmur.

Til klubbens store turneringsarrangementer er der i parken gode muligheder for camping samt parkering for autocampers tæt på klubhuset.

Der forefindes endvidere gode parkeringsforhold med 2 P-pladser med indkørsel fra Topstykket.

_MG_4939

Indendørs

Halanlægget består af 2 tennishaller med hver 2 tennisbaner, klubhus og en squashhal med 4 baner.

Den ældste tennishal er opført i 1986 med buede limtræsdragere.

Den nye tennishal er opført i 1996 med stålspær.

De 4 hardcourt tennisbaner er udført med spillebelægningen Plexipave.

Lyset er udført med neonrør, som givet et meget jævnt fordelt lys med ca. 500 lux.

Squashhal bliver benyttet af Birkerød Squashklub og Rudersdal Squashklub.

Klubhuset forefindes mellem de 2 tennishaller til dels i 2 etager.

I den ældre fløj forefindes bade og omklædningsfaciliteter, administrationskontorer, trænerkontor, klub og mødelokaler på 1.sal.

I den nyere fløj forefindes cafeområde med professionelt cafekøkken og cafelokale med plads op til 60 siddende gæster.

Udenfor cafeens åbningstider forefindes kaffeautomat samt sodavandsautomat til møntindkast.

Fra cafeområdet er der direkte adgang til udendørs terrasse med udsigt til 2 centercourt grusbaner.

Endvidere forefindes turneringsrum, toiletgrupper samt handicaptoilet.

Anlægget er meget handicapvenligt med ramper, selvoplukkelige døre mv.

Der spilles handicaptennis i hallerne i vintersæsonen.

_MG_4920

Bane –og lysstyringssystem.

Klubben bruger et PC-baseret kombineret bane –og lysstyringssystem udviklet og vedligeholdt af Globus Data.

For benyttelse af banerne kræves der et login på touchskærmen ved cafeområdet for at tænde lys.